Общи условия

Общи условия
Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между "ЕЛ ВИС АУТО” ЕООД (наричан по-долу DINOAUTO.BG) от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн dinoauto.bg (наричан за краткост сайт). Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на DINOAUTO.BG (с изключение на линка към настроящите "Общи условия"), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия". 

"ЕЛ ВИС АУТО” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес на регистрация: 
гр. София, ж.к КРАСНА ПОЛЯНА, бл.15, вх.А; ЕИК: 205512736

Когато посещавате, разглеждате или използвате този сайт, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и приемате и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. DINOAUTO.BG си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това ще се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор.

Доставка
Доставката се извършва от куриерските фирми Еконт Експрес и Спиди на територията на цялата страна. При поръчки под 250лв. доставката се заплаща от клиента. При поръчки над 250лв. доставката се заплаща от DINOAUTO.BG/НЕ ВАЖИ ЗА АКМУЛАТОРИ/Всяка пратка се изпраща автоматично с опция за преглед. DINOAUTO.BG не носи отговорност ако куриера загуби, забави или повреди стоката. 

Заплащане
За направеното от клиента плащане Еконт издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка (Наредба Н-18, чл.3 за "Регистриране и отчитане на направените продажби").  Разписката служи като гаранция на стоката и удостоверя, произхода и. Връщането на стока без налична "разписка за прием на паричен превод" не е възможно.


Цени
Всички посочени цени в сайта са с в български лева с включен ДДС. DINOAUTO.BG има право да променя цените на продуктите в сайта по собствена преценка без предварително уведомление. Потребителя е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на поръчката.

Рекламация
Всяка стока може да бъде рекламирана в установения срок на производителя. За целта се попълва протокол от лицензиран автосервиз, в който е монтирана стоката. Стоката заедно с протокола се изпраща при производителя, който в срок до 30 работни дни трява да представи решение дали одобрява рекламацията и дали ще възстанови заплатената сума или ще извърши замяна на стоката с нова. Рискът от загуба или повреда на стоката преминава върху потребителя в момента, в който потребителят или посоченото от него трето лице (получател на стоката), различно от куриера, преиеме стоката.

Отказ от поръчката
Потребителят има право да върне закупен от него продукт от DINOAUTO.BG в срок от седем работни дни от доставката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. За да бъде върнат, закупеният продукт следва да бъде в изряден търговски вид, без каквито и да било следи от механични и/или други въздействия (удари, пукнатини, драскотини, олющване и др.) и със запазена цялост на опаковката, като върнатата стока следва да е в пълен комплект с придружаващите я принадлежности и документи, ако има такива. Връщането на стоката в такива случаи е за сметка на потребителя. В случай, че тези условия не са спазени, DINOAUTO.BG си запазва правото да не приеме върнатата стока. При връщане на стоката клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката. Сумата се възстановява до пет работни дни след като стоката е получена обратно при DINOAUTO.BG. 

Автентичност
DINOAUTO.BG НЕ е официален представител на фирмите и производителите на тези продукти. Въпреки това всички стоки и продукти предлагани в този сайт са НОВИ И ОРИГИНАЛНИ по произход, доставени и гарантирани от официални представители на съответните марки с гаранционни условия.

Поверителност на данните
DINOAUTO.BG e регистриран администратор на лични данни в КЗЛД с удостоверение №1438696. Личните данни, които DINOAUTO.BG получава, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. DINOAUTO.BG гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на DINOAUTO.BG, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на потребителя.